a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Elena Iordan.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0720242603

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

Proces-verbal de constatare al contraventiei, anulat

Avocat Elena Iordan > Amenzi si Contraventii  > Proces-verbal de constatare al contraventiei, anulat

Proces-verbal de constatare al contraventiei, anulat

amenda rovinieta,proces verbal de contraventie

Amenda pentru circulatia pe drumurile publice, fara rovinieta valabila – Plangere contraventionala impotriva unui proces-verbal de  constatare al contraventiei

 

Judecatoria Cornetul a admis plangerea contraventionala formulata de catre petenta SC M.C. SRL prin Cabinetul de Avocatura „Elena Iordan”, impotriva unui proces-verbal de constatare al contraventiei intocmit de catre C.N.A.I.R. SA CESTRIN.

 

Legea prevede un termen de 15 zile in care poate fi formulata plangere la procesul-verbal de constatare al contraventiei.

 

Data de la care incepe sa curga cele 15 zile, este data de la care procesul-verbal de constatare al contravetiei i-a fost comunicat conducatorului auto.

 

In situatia in care contravenientul lasa sa treaca acest termen, procesul-verbal de constatare al contravetiei se bucura de prezumtia de legalitate.

 

De asemenea, in situatia in care contestatia este depusa peste termenul de 15 zile reglementat de lege, instanta de judecata va respinge plangerea contraventionala ca tardiv formulata, contraveninetul fiind obligat sa achite contravaloarea amenzii.

 

Hotararea judecatoreasca pe care Cabinetul de Avocatura „Elena Iordan” a obtinut-o pentru clientul nostru, SC M.C. SRL, pune C.N.A.I.R. SA CESTRIN in imposibilitatea de a nu mai putea solicita achitarea amenzii aplicate prin procesul-verbal de constatare al contravetiei, intrucat instanta de judecata a anulat procesul-verbal.

 

In prezenta cauza, clientul nostru a fost sanctionat, în baza art. 8 alin. 1 din O.G. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre societatea parata pentru faptul ca un vehicul proprietatea clientului, ar fi circulat, pe drumurile publice, fara rovinieta.

 

In termen de 15 zile de la data la care a primit procesului-verbal de constatare al contraventiei, clientul nostru – contravenientul – a depus, prin reprezentant Cabinetul de Avocatura „Elena Iordan”, plangere contraventionala la judecatoria din raza teritoriala unde se afla sediului sau si a solicitat instantei sa dispuna anularea procesului-verbal de constatare al contraventiei, atat pe temeiul prescriptiei, potrivit art. 8 alin. (1) din O.G. nr. 15/2002 coroborat art. 9 alin. (3) din O.G. nr. 15/2002 modificat prin Legea 144/2012, cat si pentru lipsa semnaturii olografe a agentului constatator, conform art. 17 din O.G. 2/2001.

 

Judecatoria Cornetul a admis plangerea la procesul-verbal de constatare al contraventiei si, in consecinta, a dispus desfiintarea acestuia. Astfel ca, petenta SC M.C. SRL – clientul cabinetului nostru – nu isi va mai achita amenda.

 

Prin urmare, conducatorii auto se pot apara legal impotriva amenzilor aplicate abuziv, formuland plangere contraventionala la procesul-verbal de constatare al contraventiei.

 

Publicam mai jos extras din Sentinta Civila pronuntata in cauza!

amenda rovinieta anulata

 

Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne contactati!

Contactati-ne acum!

1 Comment

  • Mihalcea Vasile
    Reply Februarie 13, 2018 at 6:54 pm

    Daca am primit amenda prin posta, saptamana trecuta, dupa aproape sase luni de cand m-au vazut camerele mai pot contesta amenda?

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!