a

Facebook

Copyright 2017 Avocat Elena Iordan.
Toate drepturile sunt rezervate.

8:00 - 18:00

Program lucru Luni-Vineri.

0720242603

Cere opinia noastra!

Facebook

Search
Menu
 

CUM POATE SCAPA UN DEBITOR DE EXECUTAREA SILITA PORNITA DE INTRUM DEBT FINANCE AG?

Avocat Elena Iordan > Banci si Executare  > CUM POATE SCAPA UN DEBITOR DE EXECUTAREA SILITA PORNITA DE INTRUM DEBT FINANCE AG?

CUM POATE SCAPA UN DEBITOR DE EXECUTAREA SILITA PORNITA DE INTRUM DEBT FINANCE AG?

Executarea silita pornita de Intrum Debt Finance AG a fost anulata!


In situatia in care impotriva dumneavoastra a fost declansata procedura executarii silite de catre o firma de recuperare debite, aveti posibilitatea de a formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data comunicarii somatiei de infiintare de poprire sau de la data comunicarii oricarui act de executare silita.


Prin exercitarea in termen a contestatiei la executare se poate obtine anularea intregii executarii silite, debitorul nemaifiind obligat sa restituie nimic din creditul acrordat, din dobanzi si din cheltuieli de executare.


Astfel ca, potrivit dispozitiilor art. 706 alin. (1) teza I Cod Procedura Civila “Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel”, firmele de recuperare a creditelor nepeformante pot pune in executare un contract de credit in termen de 3 ani de la data la care creditul a devenit scadent.


Insa, de cele mai multe ori, firmele de recuperare a creditelor nepeformante pun in executare contractele de credit depasind cu mult acest termen de 3 ani, fapt denature a conduce la constatarea prescriptiei si la anularea intregii executari silite.

 

De retinut, este faptul ca aceasta prescriptie nu intervine din oficiu, ci ea trebuie constatata de catre o instanta de judecata, in procedura contestatiei la executare.


Astfel ca am castigat un nou proces impotriva Intrum Debt Finance AG, la Judecatoria Giurgiu. Hotararea pronuntata de instanta de judecata, prin care instanta admite contestatia la executare formulata de catre debitor prin reprezentant Cabinet Individual de Avocatura “Elena Iordan”, pune firma de recuperare in imposibilitatea de a mai creditul restant, dobanzile, penalitatile si cheltuielile de executare.

Instanta a constatat prescriptia dreptului de a obtine executarea silita si a dispus anularea intregii executari silite.

In fapt, la data de 20.06.2007, debitorul a incheiat cu BRD Group Societe Generale un contract de credit, pe care s-a aflat ulterior in imposibilitate de a-l mai restitui.


La data de 3.04.2018, impotriva contestatorul debitor a fost demarata procedura executarii silite.


La data de 9.06.2018 i-a fost comunicata instiintarea de infiintare a popririi si i-a fost adusa la cunostiinta faptul ca intre BDR Group Societe Generale S.A. si Intrum Debt Finance A.G. a fost incheiat un contract de cesiune creanta.


In termen de 15 zile de la data la care a primit instiintarea de infiintare a popririi, debitorul ne-a solicitat sprijinul pentru a formula contestatie la executare.


Astfel ca, am formulat contestatie la executare, prin care am solicitat instantei de judecata sa constate prescriptia si sa dispune anularea intregii executari silite.

Judecatoria Giurgiu a admis contestia la executare si a dispus anularea intregii executari silite.

 

Contestatie la executare admisa

Despre prescriptia executarii silite, puteti citi articol “Prescriptia dreptului de a cere executarea silita in temeiul unui contract de credit bancar”, pe care il puteti accesa AICI.

Despre contestatia la executare, puteti citi articolul “Contestatia la executare. Ce trebuie sa stim despre contestatia la executare“, care il puteti accesa AICI!


Daca si impotriva dumneavoastra a fost demarata procedura de executare silita, in baza unui contract de credit, si acest articol v-a fost util, Cabinetul de Avocatura“Elena Iordan” va sta la dispozitie, oferindu-va servicii juridice de calitate si o solutie favorabila problemelor dumneavoastra.

 

Contactati-ne acum!

No Comments

Leave a Comment

error: Atentie!: Continut protejat de drepturile de autor !!